Terug naar blogs
Geplaatst op 29 september 2021

“Wel ’n ei wil bakkn, mot wa eerst de schel brekkn?”

5 minuten

Ofwel: “Eerst werken dan genieten?”

Zo, dat is dat. De vakantieperiode ligt achter ons. Veel van jullie weer terug op kantoor, bij collega’s of op je thuiswerkplek. Maar in ieder geval, het genieten is over…. Kijk je het hele jaar naar uit en voor je het weet is het weer voorbij. Maar goed, gewoon weer niets nieuws plannen en iets leuks in het vooruitzicht plaatsen. We kunnen er weer even tegen.

Wat ik heb gedaan?

Gewoon, heerlijk met mijn gezin twee weken met pensioen geweest. Genieten van tijd met elkaar doorbrengen, in alle rust. De kids hebben zich reuze vermaakt en wij ook. Even niet werken en naar school, even niet met je planning en taken bezig en ontdekken wat vrije tijd is. Heerlijk! Veel vaker doen zeggen we altijd. We genieten wel eens te weinig: daar wachten we mee tot we met pensioen gaan. Slik….

Wat wordt er van ons verwacht?

Dat is natuurlijk wel een beetje onze cultuur en het tijdspad: basisschool => middelbare school => vervolgopleiding => (heel veel en heel lang) werken => pensioen=genieten.

Maar…..als pensioen genieten is, waarom hoor ik dan altijd dat pensioen heel saai is? En dat we “er nog niet mee bezig zijn”, het is immers nog zo ver weg. Man! Ik zou me er op verheugen! En waarom pas genieten als je met pensioen gaat?!? Nee zeg! Vergeet vooral niet al eerder en vaker even met pensioen te gaan.

Lariekoek

Daarom is het verhaal dat mensen volgens allerlei onderzoeken nog helemaal niet met hun pensioen bezig zijn grote flauwekul. Iedereen is steeds met zijn of haar pensioen bezig. Alleen niemand realiseert zich dat. Zet al je vrijetijdsbestedingen maar eens op een rijtje voor jezelf en reken eens uit hoeveel tijd en geld je daaraan besteedt. Besef dat je daar straks, als je met pensioen gaat, nog meer tijd aan gaat besteden.

En dan heb je eindelijk tijd……

…maar niet voldoende financiële middelen. Tja, dan wordt pensioen inderdaad saai……” ’n luk achter de geraniums zittn en noar buutn kiekn”.  Meer blijft er dan niet voor je over helaas, dus laat dat niet gebeuren.

Geef jezelf een opdracht

Ga binnenkort eventjes met pensioen en denk hier eens serieus over na. Gebruik de factor tijd optimaal en maak een plan(ning). En natuurlijk help ik je daarbij. Pensioen wordt dan heel erg leuk, dat beloof ik je.

Good goan!

 

Deel dit bericht:
Altijd op de hoogte blijven?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
053 - 851 95 10 Emailinfo@htpb.nl Nieuwsbrief

Lees hier onze maatregelen rondom het corona virus

Meer informatie
X